Telefoonmerken

iPhone

In 2007 presenteerde het Amerikaanse technologie bedrijf Apple de aller eerste smartphone, de iPhone. Voor die tijd werden mobiele telefoons nog GSM's genoemd en konden niet meer dan bellen, smsen en een simpel spelletje spelen. De komst van de iPhone zorgde voor een ware revolutie in de communicatiemogelijkheden van mensen wereldwijd doordat men met een smartphone ten alle tijden en overal toegang kon krijgen tot het internet en dus ten alle tijden met elkaar in verbinding kwam te staan.

Samsung

Samsung is wereldwijd de grootste smartphone producent naar marktpositie. Het Koreaanse bedrijf genoot in de jaren 2000 een ongekende groei en is bekend geworden met onder andere mobiele telefoons, televisies en elektronica. Samsung speelde vrij snel in op de smartphone van Apple en wist veel marktpositie te veroveren door met goedkopere alternatieven te komen en met een grote frequentie producten op de markt te brengen. In tegenstelling tot de iPhone waar alleen de besturingssoftware van Apple, IOS op draait, bracht Samsung producten op de markt voor verschillende besturing software. De besturingssystemen Windows Phone, Android OS en Linux waren beschikbaar voor Samsung. In 2013 reduceerde het bedrijf echter tot Android en Windowsphone.

HTC

HTC is een een Taiwanese producent van smartphones die in 2012 met de HTC One een populaire productlijn in handen heeft. HTC produceert smartphones waarop voornamelijk Android en Windowsphone besturingssoftware is geïnstalleerd. De toestellen van HTC zijn goed te herkennen aan hun vormgeving. Zo hebben bijna alle toestellen een groot scherm met ronde hoeken en zit de camera helemaal links in het hoekje en de frontcamera helemaal rechts in het hoekje aan de voorkant van het toestel.