Zakelijke apps

Zakelijke apps nemen een steeds belangrijkere plaats in bij onze dagelijkse beslommeringen. Het is dan ook niet gek dat het aanbod op de diverse smartphone platforms inmiddels enorm groot is. We laten even de betaal en bankier apps buiten beschouwing en hebben het alleen over commerciel uitgegeven apps die te downloaden zijn via de App store of de Play store. De apps zijn onderdeel van je mobiele kantoor en herbergen vaak veel functionaliteit die je ook op een laptop of desktop zou hebben. Maar dan natuurlijk wel met de beperkingen van een mobiel apparaat.

Whiteboard HD

Aantekeningen maken voor een grote zaal is vaak lastig, omdat er niet altijd een whiteboard aanwezig is. Een beamer is echter wel steeds vaker overal aanwezig. Met deze handige app heb je nu altijd je eigen whiteboard bij je. Sluit gewoon je telefoon aan op de beamer en je kunt je aantekeningen via deze beamer aan iedereen laten zien.

Adobe reader

Het heeft even geduurt, maar ook Adobe heeft eindelijk een versie gemaakt van zijn veelgebruikte Adobe reader software voor de iPhone. Reden dat het zo lang heeft geduurt was dat IoS een eigen pdf Reader had ingebouwd en er niet direct een noodzaak was. De Abobe versie is echter in zeer snel tempo de standaard geworden en is zeer populair.

eToro Mobile Trader

En van de meest vooraanstaande online beleggingsbrokers is eToro. U kunt gebruik maken van de trading software voor aandelen kopen (zie bijvoorbeeld de populaire etoro copytrader software), maar de broker heeft zich met name gespecialiseerd in CFD handel. De Etoro beleggings app geeft je de mogelijkheid om alle belangrijke handelstools via je smartphone te bekijken en natuurlijk ook direct in realtime te handelen. Er is zowel een iPhone, een Android als een Blackberry variant. Zie voor meer informatie over beleggen met CFD's het portaal cfdonline. Gebruik het handige stappenplan voor CFD beleggen. Dit is een ideale start voor online cfd trading.

Yammer

Inmiddels is er een groot scala aan sociale netwerken beschikbaar. De meesten zijn echter gericht op het individu en niet zozeer voor contacten tussen bedrijven. Dat gat heeft Yammer nu opgevuld. Was het eerst vooral populair onder grote bedrijven, inmiddels zijn er steeds meer kleine ondernemers die de kracht van dit netwerk ontdekken. Om contact te krijgen met in popentie grote klanten is dit een zeer handig netwerk.

Valuta.nl

Valuta.nl is een gratis app waarmee je valuta kunt omrekenen. Het behoort tot de meest gedownloade apps van het moment.

AFAS Personal

Het huishoudboekje in digitale vorm Yunoo kan misschien bekend in de oren klinken. De website is echter enkele jaren geleden over genomen door AFAS. En inmiddels is er nu ook een app gelanceerd met precies dezelfde functionaliteit als de website. Erg handig natuurlijk, want zo kun je precies na gaan wat er iedere maand over blijft van je verdiende geld.